حرفهای غیر رسمی بهزاد خزاما
۱۹ اردیبهشت
توی فکر بودم یه میز درست حسابی و بزرگتر بسازم..
این میز رو ساختم که ابعادش ۱۰۰ در ۲۳۰ سانتی متر هست و بالا و زیرش هم دو تا نیم طبقه داره که وسایل رو میشه روش گذاشت و همه چیز جمع و جور و در دسترس شد..روی میز رو هم برای اینکه در اثر هویه و ابزارها خراب نشه شیشه ۶ میلی متری گذاشتم و فکر کنم خیلی خوب شد…
۱۳ بهمن
سلام خدمت همگی
توی سایت و FB و انجمن ir206.com نوشتم در حال ساخت یک سیستم نمایشگر با یکسری امکانات جانبی مثل دزدگیر و GPS و سنسور پارک هستم که با شبکه داخلی VAN کار میکنه..شبیه سازی PCB اون امروز کامل شده که فیلم و عکسهاش رو میزارم..
۱۸ آذر
تو این مدت پر جنب و جوش تر شدم . از این قضیه هم خوشحالم گاهی فکر میکنم خیلی از وقتم رو در سالهای گذشته از دست دادم . سر چیزای خیلی بی ارزش از دید فعلی من . مثل بسکتبال مثل عضویت و اتلاف وقت تو برخی انجمنها و از این کارها که الان بهش فکر که میکنم حرص میخورم ..
اما وضعیت فعلیم رو دوست دارم و امیدوارم چند سال دیگه نیام بنویسم نه اینطور نبوده و وقتم هدر شده !
اما خبر اینکه برخی قطعاتی که توی برخی مدارات استفاده میکردم به شدت گران و کمیاب شده البته قبلا هم کمیاب بود ولی الان دیگه کلا نیست یا اگه هست به قیمت یه پردازنده دو سه هسته ای شده ..
به فکرم رسید برای رهائی از نبودن این تراشه بیام و با استفاده از تراشه های معمول اونرو به صورتی شبیه سازی کنم . هدف این بود که تراشه ای یا ماژولی ساخته و طراحی بشه که بتونه سیگنالای FSK و DTMF رو به صورت همزمان تشخیص بده و ساخت و مونتاژ ساده ای داشته باشه تا هم به لحاظ قیمت و هم به لحاظ مونتاژ بعدی مشکل ساز نشه . طی چند روز گذشته تمامی وقتم رو صرف این سیستم کردم و از نتیجه هم خیلی راضی هستم . البته در لحظه نوشتن این متنها به صورت صددرصد اونرو زیر بار تست نکردم و ممکن هست هنوز هم چند روزی برای بهینه سازی وقت بخواد ولی از بابت روند کاری که انجام دادم احساس لذت میکنم .
با این روش دیگه نیازی به هیچ تراشه خاصی مثل دیکودرهای ۸۸۴۳ یا ۸۸۷۰ یا ۸۲۲۳ نیست و تمام کارها به صورت دیجیتال توسط یک میکرومعمولی ارزون قیمت و کوچک انجام میشه .
روشی که شاید خیلی کم بهش پرداخته شده باشه (لااقل من چنین چیزی یا حتی مشابهش رو با جستجوئی که کردم ندیدم یا اگر بوده با پردازنده های خاص DSP بوده که اونها هم علاوه بر قیمت بالا تابع بازار هستند و ممکن هست در تهیه اون مشکل داشته باشم) استفاده و پیاده سازی فیلتر های دیجیتال روی پردازنده های ۸ بیتی اتمل مثل همین نمونه های معمول MEGA8 یا حتی نمونه های ۸ پایه TINY45 هست که نیاز به ریاضیات ممیز ثابت و الگوریتمهای فیلترینگ دیجیتال خاصی داره که جزو چیزهائی بود که من از پیاده سازی اون واقعا لذت بردم .
در روزهای آینده احتمالا تراشه رو به صورت تجاری در فروشگاههای قطعات کشور ارائه بدم. در نظر دارم این تراشه رو با خروجی I2C ارائه کنم تا بتونه به عنوان یک تراشه قابل موازی سازی هم کار کنه…
۲۴ شهریور
زندگی من از زمانی که یادمه مثله یه سیگنال مربعی بوده که duty cycle مشخصی نداشته . روزها میگذره و من هیچ عملکردی در جهت خاصی ندارم فقط کارهای روزمره رو انجام میدم (همون رو هم شاید انجام ندم) و کاملا به سیکل صفر برم و ناگهان از یک لحظه نامعلوم به سطح اوج بپرم و شروع به فعالیت کنم و باز روزها کارهای متفاوتی رو انجام بدم شبها دیر بخوابم و روزها گیج مطالبی باشم که از ذهنم میگذره ….
توی تعطیلات آخر ماه رمضان چند روزی تصمیم به سفر گرفتم . چند سالی بود که دوست داشتم یکبار دیگه با دل سیر تبریز رو ببینم (توضیح اینکه در دوران آموزشی سربازی توی تبریز بودم و همیشه دوست داشتم یکبار دیگه برم تبریز) . خلاصه راهی شدم و رفتم تبریز . جای همگی خالی.. تبریز شهر بسیار تمیز با مردمی بسیار مهربان و مهمان دوست هست که نقاط دیدنی زیادی هم داره اصولا حتی فضای خود شهر هم جالب و دیدنی هست . مردمش , رنگارنگی لباسها و پوشش مردم , تمیزی خیابونها و صد البته غذا و خوردنیهاش که بسیار به من مزه میداد این قسمتش…بازم جای شما خالی تمام جاهائی که برام خاطره بود رو رفتم. کافی نتی که بعضی جمعه ها که مرخصی داشتم چند ساعتی اونجا میشستم . دکه تلفنی که تلفن میزدم . بناب کبابی که کباب میخوردم و ائل گلی که نشده بود اون زمان برم رو هم رفتم و دیدم . موزه ها و فروشگاههای سنتی رو هم دیدم و جای شما باز هم خالی روستای توریستی کندوان رو هم دیدم , جای جالبی بود گرچه اینقدر دستکاری شده بود که آدم حسرت میخورد کاش قبلا که هنوز بافتش کاملا بکر بوده هم اونجارو میدیده.
تو فکرم مثل سابق یه گالری عکس برای سایت بسازم و برخی عکسهام رو اونجا بزارم…اما بعد از تبریز بعد از مدتها که دوست داشتم روی RTOS کار کنم فرصتی شد تا یه چند روزی رو بطور ۱۰۰ درصد وقتم رو روی این مورد بزارم و چند نمونه از اونها رو تست کنم شاید حدود ۶ یا ۷ نوع RTOS رو ازمایش کردم از لحاظ سرعت و …. جالب بودن ولی به نظرم زیاد برای کارهای سریع مناسب نبودن مثلا سرعت سویچ بین تسکها به زحمت به حدود چند کیلوهرتز میرسید. اما به هر حال خیلی میتونست جالب و کاربردی باشه قصدم این بود که برخی از طرح های گذشته رو تکمیل و تصحیح و با نیاز امروز بازار و جامعه هماهنگ کنم مثلا طرح دستگاه کالر آی دی یا دستگاه جی اس ام مودم رو … و در نهایت بعد از حدود سه یا چهار روز به این نتیجه رسیدم که RTOS برای کالر ای دی مناسب نیست(به همون دلیل سرعت مطمئنه کم سویچ بیت تسکها) و باید راه دیگه ای رو برای رسیدن به سیستم مورد نظرم پیش بگیرم…در نهایت بعد از حدود دو هفته نمونه اولیه کالر ای دی جدید آماده شد و همینطور نمونه جدید جی اس ام مودم …